Apa sing diarani gearbox worm?

Nov 3, 2020 | blog

Sadurunge ngerti apa sing diarani gearbox worm, luwih dhisik bakal ngerti apa sing diarani gearbox. Gearbox minangka sistem mekanik sing digunakake kanggo ngirim tenaga mekanik motor ing mobil utawa ing mesin dinamis. Gearbox digunakake kanggo ngganti kacepetan output utawa torsi motor miturut sarat.

Kothak gir cacing yaiku jinis kothak gir sing komponen nyopir minangka poros kanthi utas spiral. Poros utas disemat utawa dipasang nganggo roda sing untu lan maju untune rodha. Poros utas spiral lan roda untu uga diarani sekrup cacing lan roda cacing. Kothak gir cacing sok diarani drive worm. Ing kothak gir cacing, poros utas spiral (sekrup cacing) lan roda untu (roda cacing) berorientasi kanthi ora paralel lan non-intersect, 90 ° siji-sijine.

Gir cacing mindhah gerakan ing 90 derajat amarga ngganti gerakan rotasi 90 derajat. Amarga posisi sekrup cacing ing rodhane cacing, pesawat gerakane uga saya owah

gearbox cacing

Kepiye cara kerja cacing?

Motor mekanik utawa listrik drive sekrup cacing, utawa poros utas spiral. Nalika sekrup cacing muter ing roda cacing, dheweke nyuda siji untu saka rodhane lan muter luwih cepet. Roda cacing banjur muter beban sing disambungake, langsung utawa dening poros liyane.

Jinis gir Cacing:

Gumantung ing macem-macem area aplikasi, ana telung macem-macem gir cacing sing digunakake ing kothak gir:

  • Gir cacing sing ora tenggorokan: Iki duwe sekrup cacing lurus, tanpa tenggorokan utawa alur sing dipasang ing sadhuwure roda cacing. Ing gir cacing iki, siji titik obah nyedhiyakake kontak waos kontak. Dadi, kontak minimal nggawe iki paling rentan nalika bejat saka beban unit sing dhuwur.
  • Gigi cacing kanthi siji: Jinis iki dikencengake nganggo benang heliks cekung ing sadhuwure puteran cacing kanggo kontak terus. Jinis iki nduweni kapasitas muatan dhuwur lan ora gampang dipakai lan suwek.
  • Gir cacing sing nduwe tikoro kaping pindho utawa enveling: Uga dikenal minangka peralatan cacing jam pasir. Jinis iki duwe tenggorokan utawa untu cekung ing sekrup cacing lan roda cacing, sing nambah area kontak. Jinis iki nduweni kapasitas muatan paling dhuwur tanpa nganggo luh.

Fitur kothak gir Cacing:

Kaluwihan:

  • Pangirangan kacepetan rasio dhuwur bisa dipikolehi ing jinis sistem sing kompak, amarga rasio gir kurang banget.
  • Uga bisa nggayuh rasio multiplikasi torsi dhuwur.
  • Dheweke bisa nggayuh gerakan linear presisi sing digunakake kanthi mekanisme sing ora bisa dietung.
  • Jinis gir sing paling alus lan paling sepi kanthi soyo tambah lan pelumasan sing tepat.
  • Kothak gir cacing bisa ngirim tenaga mekanik kanthi sudut sangang puluh derajat.
  • Dheweke bisa ngasilake gerakan ing sawijining arah lan duwe efektivitas meshing sing apik amarga mekanisme sing ora bisa dibalekake bisa dipikolehi, nanging ora bisa dipimpin. Yen roda cacing nyoba dibalik, gir bakal ngunci dhewe lan nyegah gerakan apa-apa.

cacat:

  • Biaya bahan baku lan biaya pembuatan cukup dhuwur.
  • Kothak gir cacing duwe efisiensi sing kurang amarga akeh listrik sing ilang
  • Yen rasio nyuda kacepetan gedhe, mula bakal ana aksi geser sing bakal ngasilake panas, nganti efisiensi kurang.
  • Dheweke ngalami gesekan sing dhuwur, mula mbutuhake pelumasan sing tepat kanggo njaga kesehatan sekrup cacing lan gir supaya bisa mlaku ing gir gir.
  • Tanpa pelumasan lan pemasangan sing tepat, bisa ngasilake panas.

Apa sing digunakake kothak gir cacing? - Aplikasi Gir Cacing

Kothak gir cacing minangka salah sawijining sistem transmisi daya utama lan paling nyebar sing digunakake ing proyek mekanik. Dheweke bisa kanthi gampang mindhah gaya mekanik lan gerakan ing antarane rong batang jejeg kanthi sudut 90 derajat saka siji liyane. Iki misuwur amarga operasional lan keunggulan mekanik sing sederhana. Kothak gir cacing duwe macem-macem aplikasi kayata ing mesin cetak, pabrik gulungan, teknik, mesin industri pertambangan, kemudi, lan gergaji cacing. Area kunci aplikasi kothak gir cacing yaiku:

  • Sistem lawang otomatis - Gerakan unidirectional (nengen lan kiwa) lan mblokir sistem ing pungkasan pungkasan roto dibutuhake kanggo sistem kasebut. Fungsi kasebut gampang digayuh kanthi gir cacing.
  • Sabuk konveyor - Sabuk conveyor kudu mbukak ing siji arah lan aman tanpa gerakan nalika mati, sing bisa ditindakake kanthi mekanisme kunci dhewe saka gir cacing.
  • Angkat lan elevator - Fitur gir cacing sing ora bisa dibalekake ndadekake migunani kanggo mekanik lift. Fitur iki uga tumindak minangka sistem pengereman sekunder sing gagal kanggo elevator yen tiba tanpa sengaja.
  • Alat musik - Gir cacing digunakake ing mekanisme tuning sing ditemokake ing endhas instrumen senar kaya gitar, biola, banjos, lan liya-liyane.
  •  Sistem kendharaan poros mburi kendharaan - Kothak gir cacing digunakake kanggo ngasilake prabédan torsi kanggo kendaraan roda papat sing butuh torsi sing beda kanggo dikirim menyang saben rodhane.
  • Penurun kacepetan ing motor cilik - Iki digunakake kanggo nyuda kacepetan motor cilik kanthi kacepetan dhuwur ing sistem ruang cilik.
  • Sistem kemudi otomotif - Sistem kemudi mobil modern nggunakake gir cacing minangka komponen dhasar. Ing sistem iki, sekrup cacing nyambung menyang setir liwat kolom setir. Kanggo saben puteran setir, rodhane mobil dadi amba kanthi presisi gumantung karo rasio gir sistem gir cacing.
  • Kothak gir cacing digunakake minangka pengurangan kecepatan industri amarga duwe rasio gir sing signifikan ing papan cilik lan ngidini transmisi listrik bisa ditindakake kanthi sudut sing bener.

Apa peralatan cacing bisa arah loro? - Petunjuk transmisi gir cacing

Arah transmisi gir cacing ora bisa dibalik kaya girboks biasa. Iki amarga gesekan dhuwur ing antarane sekrup cacing lan roda cacing, sing umume digunakake nalika wiwitan utawa sekrup cacing siji-spiral. Fitur ngunci diri iki bisa dadi kauntungan nalika dibutuhake ngilangi kemungkinan output sing nyopir input. Nanging yen multi-start utawa multi-spiral worm-screw digunakake, mula bisa ngunci dhewe utawa ngerem sistem gir bisa disusupi. Apa sistem gir cacing sing ngunci dhewe gumantung karo telung faktor, sudut timbal, sudut tekanan lan koefisien gesekan.

Minangka salah sawijining pabrikan utama, panyedhiya lan eksportir kothak gir cacing, kothak gir planet, kothak gir heliks, kothak gir sikloid, lan akeh pengurangan kecepatan gir liyane. Kita uga nyuplai motor gir, motor listrik, motor sinkron, motor servo lan motor ukuran liyane.

kanggo panjaluk, hubungi kami:
E-mail: sales@china-gearboxes.com

Reduksi cacing produksi profesional, peredam gir planet, reducer gir heliks, reducer siklo, dc motor, pabrikan lan pemasok motor gir.

Nganyari pungkasan